Framtidens hälsa: Psykisk (o)hälsa

Hur mår vi egentligen? Larmen om snabbt ökande psykisk ohälsa duggar tätt och nya nationella och regionala strategier för att komma till rätta med problemen arbetas fram. Idag grundas nära hälften av alla sjukskrivningar på en psykiatrisk diagnos vilket kan jämföras med knappt en femtedel för 20 år sedan. Under 2018 förskrevs antidepressiva läkemedel till var tionde svensk. Samtidigt visar studier att det självskattade välbefinnandet ligger på en nivå som inte ändrats markant över tid.

Hur kan dessa till synes motsägelsefulla fakta förklaras? Vad är skillnaden mellan normalt lidande och psykisk ohälsa? Vad måste göras för att öka den psykiska hälsan? Vad är sjukvårdens roll och hur kan andra samhällsaktörer bidra? Vilken roll spelar digitala verktyg för att ge fler tillgång till lämpligt stöd och relevant behandling?

Välkommen till ett webbsänt panelsamtal om hur vi mår psykiskt och om hur bemötande, behandlingar och stöd kan utvecklas för att öka den psykiska hälsan.

Paneldeltagare

Christian Rück, psykiater på Karolinska Universitetssjukhuset, professor i psykiatri och forskningsgruppsledare vid Karolinska Institutet. Författare till boken Olyckliga i paradiset.
Karin Schulz, generalsekreterare för Mind
Kristofer Vernmark, affärsområdeschef för klinisk och digital psykologi vid Psykologpartners. Författare till boken Internetbehandling med KBT: En praktisk handbok.
Ytterligare paneldeltagare presenteras inom kort

Samtalet modereras av Andreas Namslauer och Filippa Kull, Stockholm Science City

Webbsändningen kommer att spelas in och finnas tillgänglig på vår hemsida.

https://ssci.se/sv/event/framtidens-h-lsa-psykisk-oh-lsa

Datum

10 dec 2020
Expired!

Tid

08:30 - 09:30
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fyra =