Nära vårds forskningsfrukost mars

Första fredagen varje månad bjuder Nära vård SKR in till en digital frukostföreläsning om aktuell forskning inom Nära vård-området, följt av en kort reflektions- och frågestund. Denna gång handlar det om återhämtning under arbetsdagen för medarbetare.

Innehåll

Denna gång får vi träffa Lina Ejlertsson, forskare vid Lunds universitet, för en forskningsfrukost på temat ”återhämtning under arbetsdagen för välmående medarbetare”.

Ny forskning visar att återhämtning under arbetsdagen bör prioriteras för medarbetarnas välmående och självskattade hälsa. Samt att när vi får till återhämtningen, så förbättrar det också arbetsmiljön och relationerna på arbetsplatsen.

Lina Ejlertssons forskning

Men hur kan det då gå till att återhämta sig på jobbet?

Hör Lina berätta om interventioner som gjorts inom primärvården, där olika former av återhämtning med relativt enkla medel har gjorts till en del av den ordinarie verksamheten.

Just relationerna är också en så viktig del i en Nära vård. Vi ställer om från att lägga stort fokus på vårdens organisationer till att lägga mera fokus på de relationer vi behöver ha för att tillsammans skapa en personcentrerad vård och omsorg.

Målgrupp

Alla som är intresserade av Nära vård och dagens ämne.

Medverkande

  • Lina Ejlertsson, doktor i folkhälsovetenskap vid Lunds universitet

https://www.delegia.com/app/attendee/new_registration.asp?PROJECTID=18270&CLEAR=yes&REGLINENO=2&REGLINEID=102226&EDIT=off&REGLINEPAGENO=1&LANGUAGEID=1

Datum

04 mar 2022
Expired!

Tid

07:30 - 08:30

Platser

Digitalt möte

Arrangör

SKR - Sveriges Kommuner och Regioner
Webbplats
http://www.skr.se
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Copyright - Fokus Patient