Säkra kommunal vård och omsorg – med verktyg ni redan använder

Coronapandemin kommer att påverka de offentliga verksamheterna en lång tid framöver – även efter att den är under kontroll.

Kraven på effektivisering och kvalitetssäkring inom kommunalt arbete är inget nytt. Men vi  kan vara säkra på att kraven om förändringar inom vård och äldreomsorg nu kommer öka än mer. Samhället kommer vilja lägga mer fokus på att skydda våra medborgare och ge en god och trygg omsorg. Samtidigt som effektiviseringar och förbättringar kommer att behöva göras för att betala notan för alla de insatser som gjorts under pandemin. Och detta inför en framtid där medellivslängden på befolkningen förväntas öka.

Att då ha stärkt kvaliteten på vården och omsorgen i kommunen är ett måste. Det räcker inte med att enbart ha ordning och reda – det ska också gå att redovisa hur det är ordning och reda . Att kunna visa att det finns krav på verksamheterna och att upphandlingarna är specificerade på ett sätt som gör att det går att sova lugnt om nätterna.

Swedac – som är myndigheten som aktivt jobbar med tillit och kvalitet i Sverige – bjuder in till ett webinar om de verktyg och hjälpmedel som finns att använda vid utförande, tillsyn och upphandling. Certifiering och ackreditering kanske kan låta krångligt – men Swedac vill med webinaret guida er som jobbar inom det offentliga att få en bättre bild hur verktygen kan användas på ännu fler sätt i er vardag.

På många områden som exempelvis vattenlaboratorier och hisskontroller är det redan självklara verktyg i den kommunala processen. Rätt använt kommer ni kunna arbeta med förbättringar i de verksamheter ni driver i egen regi, vara tryggare i era upphandlingar, säkra tillsynsuppdragen och gå vinnande ur kampen om framtidens kompetens.

Välkomna till ett samtal om hur certifiering och ackreditering kan vara ett stöd till er vård och omsorg.

Vill du delta i webinariet? Anmäl dig här.

Datum

22 jun 2021
Expired!

Tid

12:30 - 13:30
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 + 18 =