World Obesity Day – rapportlansering & föreläsningar

Måndagen den 4 mars är det World Obesity Day och i samband med det lanserar Obesitas Sverige årets bemötanderapport. Rapporten är resultatet av en enkätundersökning där över 1500 patienter med ett högre BMI har delat med sig av sina erfarenheter av bemötande inom vården.

Rapporten lanseras med en kostnadsfri föreläsning där Obesitas Sveriges generalsekreterare Jenny Vinglid och rapportförfattaren Charlotte Ovesson presenterar
resultatet i undersökningen.

Föreläsningen hålls online via Zoom den 4 mars kl 12.00-13.00. Anmäl dig på https://lnkd.in/d4Q4zaBk.

Tyvärr bemöts patienter som lever med övervikt eller obesitas ofta utifrån fördomar i stället för kunskap, de får råd som inte hjälper och ibland får de höra kränkande kommentarer.

På grund av detta händer det att dessa patienter väntar alldeles för länge med att söka vård. Det medför inte bara ett stort personligt lidande utan även en stor kostnad när en patient utvecklar följdsjukdomar.

I föreläsningen fokuserar vi mycket på hur patienterna skulle vilja bli bemötta och vad du som arbetar inom vården kan tänka på när du möter en patient med ett högre BMI.

Föreläsningen riktar sig främst till dig som arbetar inom vården och möter patienter, men den är öppen för alla som vill lära sig mer om bemötande.

Lanseringen är också en del av Obesitas Sverige-veckan 2024 som pågår den 4-8 mars med ett stort antal kostnadsfria föreläsningar online.

Den 4 mars kan du även ta del av följande två föreläsningar:

Kl 8-9: Stigmatisering och bemötande: forskning och internationellt perspektiv, med Ximena Ramos Salas , Chair Bias180 (föreläsning på engelska)

Kl 15-16: Dåligt bemötande – hur påverkar det egentligen patienten? med Marcus Lagerström, psykolog på den bariatriska avdelningen på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

#ObesitasSverige #worldobesityday #ecpo #obesitas #patientpåverkan #jämlikvård #bemötande #obesitas #övervikt

Datum

04 mar 2024
Expired!

Tid

All Day
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Copyright - Fokus Patient