“Piller och vaccin – hur stor är den illegala handeln med läkemedel?”

Många människor köper produkter på Internet idag, så även läkemedel och andra medicinska produkter. Men kan man alltid lita på att de är godkända och lagliga?

Olagliga läkemedel kan vara produkter som innehåller läkemedelssubstanser, eller som säljs med påståenden om att lindra eller bota sjukdomar, och som inte är godkända för försäljning där de säljs.

Interpols undersökningar visar att den globala handeln omfattade nya illegala läkemedel och produkter mot Covid-19 under 2020, där man bland annat hittade 34 000 förfalskade eller undermåliga andningsmasker.

I Sverige beslagtogs 2020 ca 17 000 tabletter, främst narkotikaklassade läkemedel, potenshöjande läkemedel, dopningsmedel och antibiotika.

Välkommen till ett unikt tillfälle att lyssna till en av de främsta brottsbekämparna på området, CECILIA FANT

Regional Director EMEA (Europa, Mellanöstern & Afrika) på organisationen Pharmaceutical Security Institute (PSI) sedan 2016.

Cecilia har en gedigen bakgrund som polis/kriminalinspektör i Sverige med början 1988, med specialitet inom narkotikabekämpning. År 2009 fick Cecilia Fant utmärkelsen ”Årets Polis” av Carnegie Institute. Under åren 2004-2012 ledde hon projektet ”Droger och Internet” som finansierades av Socialdepartementet med målet att förhindra att unga människor kunde köpa droger på nätet.

2012-2016 arbetade Cecilia på Interpols högkvarter i Lyon, Frankrike för att därefter börja på PSI – Pharmaceutical Security Institute, som är en medlemsorganisation bestående av 38 läkemedelsbolag som tillsammans verkar för att skydda människors hälsa genom att bekämpa marknaden för falska och farliga produkter.

ANMÄLAN SKER VIA LÄNKEN: https://magnetevent.se/Event/piller-och-vaccin–hur-stor-ar-den-illegala-handeln-med-lakemedel–41236/ 

Datum

24 mar 2021

Tid

12:00 - 13:00

Platser

Digitalt möte

Arrangör

FOKUS Patient
E-post
info@fokuspatient.se
Webbplats
https://www.fokuspatient.se
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + sexton =