Och de nominerade till utmärkelsen Årets Patientföreträdare 2020 på Patienträttighetsdagen är…

Det är en ständig kamp för att synas i media för alla idag, samtidigt finns fler möjligheter att synas för olika grupper på olika slags plattformar. FOKUS Patient® vill se vilka föreningar och organisationer som är särskilt duktiga på att synas och föra fram sina budskap, och att vi hjälps åt att sprida de goda exempel som finns.

Patientföreningar har två syften: att vara en social mötesplats för patienter och närstående med samma diagnos, men även att vara opinionsbildare utifrån de behov som patienterna har.

För första gången förra året delades ett pris ut till patientförening/organisation som under 2019, genomfört en eller flera aktiviteter som gett publicitet lokalt, regionalt eller nationellt, fler medlemmar eller opinionsbildande som bidragit till vidtagna åtgärder i vården.

De kriterierna gäller även för årets utdelning, liksom nytänkande samarbeten med andra än patientföreningar och innovativa sätt att kommunicera som också kommer att räknas med i juryns bedömning. Ett särskilt plus i år, om man agerat för patientens rättigheter.

De nominerade är:

Demensförbundet

HOBS – Hälsa Oberoende av Storlek

Nätverket mot Gynekologisk Cancer

RSMH Skåne

StigmaWatch – IFS i Göteborg

Svenska Covidföreningen

Anmäl dig till Patienträttighetsdagen så du inte missar vilka som får utmärkelsen! (och missa inte heller våra lunchmöten på tema Patientsäkerhet 12-15 april)

 

En jury sammansatt av representanter från olika delar av life science, hälso- och sjukvård och andra med anknytning till patientfrågor, som utifrån ovanstående kriterier utser en vinnare:

Jessica Lundström, BMS

Jonas Edström, Roche

Katarina Johansson, fd ordf och grundare Nätverket mot Cancer

Ulrika Nyberg, MSD

Ing-Marie Wieselgren, SKR

Föreningen/organisationen som vinner titeln Årets Patientföreträdare kommer att, förutom publiciteten, ett pris i glas och diplom, få en särskild presentation på www.fokuspatient.se och arrangemang av ett digitalt seminarium inom sitt område.

 

 

Datum

16 apr 2021
Expired!

Tid

All Day

Arrangör

FOKUS Patient
E-post
info@fokuspatient.se
Webbplats
https://www.fokuspatient.se
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + 15 =